ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΓια παραγγελίες άνω των 60€
Φτιάξτε φυσική πλαστελίνη με αλεύρι και νερό!
Αν είστε σε διακοπές και θέλετε να μοιραστείτε ένα super διασκεδαστικό project με τα παιδιά σας τότε ετοιμαστείτε για σπιτική πλαστελίνη! Ανοίξτε το ντουλάπι των τροφίμων και βγάλτε έξω το αλεύρι και τις μεζούρες ζαχαροπλαστικής, φορέστε τις ποδιές σας και βουρ για παιχνιδομαγείρεμα!
Για να φτιάξετε σπιτική, φυσική πλαστελίνη θα χρειαστείτε:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νερό
¼ κούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
2 κουτ. γλυκού κρεμόριο (crème de tartare)
Χρώματα Ζαχαροπλαστικής ( ένα χρώμα για κάθε δόση υλικών)
Ακολουθήστε τα 3 απλά βήματα:
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα (δεν έχει σημασία η σειρά) και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Όταν έχουν διαλυθεί σχεδόν όλοι οι σβώλοι μεταφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε το μίγμα συνέχεια μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί ένα μεγάλος ζυμαρένιος σβώλος που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βγάλτε το χρωματιστό ζυμάρι από την κατσαρόλα και ανοίξτε το με το χέρι σα να πρόκειται για ζύμη. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο για χρήση!!!!!
Διατηρείτε τα ζυμαράκια τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη ή σε πλαστικά δοχεία φαγητού ώστε να τα διατηρήσετε μαλακά και εύπλαστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να τα φυλάτε ακόμα και στο ψυγείο. Τα ζυμαράκια διατηρούνται έως και 6 μήνες.
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από το φανταστικό adelyneSTONE blog
Για να φτιάξετε σπιτική, φυσική πλαστελίνη θα χρειαστείτε:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νερό
¼ κούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
2 κουτ. γλυκού κρεμόριο (crème de tartare)
Χρώματα Ζαχαροπλαστικής ( ένα χρώμα για κάθε δόση υλικών)
Ακολουθήστε τα 3 απλά βήματα:
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα (δεν έχει σημασία η σειρά) και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Όταν έχουν διαλυθεί σχεδόν όλοι οι σβώλοι μεταφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε το μίγμα συνέχεια μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί ένα μεγάλος ζυμαρένιος σβώλος που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βγάλτε το χρωματιστό ζυμάρι από την κατσαρόλα και ανοίξτε το με το χέρι σα να πρόκειται για ζύμη. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο για χρήση!!!!!
Διατηρείτε τα ζυμαράκια τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη ή σε πλαστικά δοχεία φαγητού ώστε να τα διατηρήσετε μαλακά και εύπλαστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να τα φυλάτε ακόμα και στο ψυγείο. Τα ζυμαράκια διατηρούνται έως και 6 μήνες.
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από το φανταστικό adelyneSTONE blog
Αφήστε κάποιο σχόλιο
Αφήστε μήνυμα
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε κάποιο σχόλιο.